Szlovákiai Magyar
      Kézműves Szövetség

Kézműves pályázat

A tárgyfotók beküldési határideje lejárt. Azok számára, akik még nem töltötték ki, a „Kiállítási tárgy adatlapja” március 10-ig még elérhető.

A Szlovákiai Magyar Kézműves Szövetség rendhagyó pályázatot hirdet. Várjuk azoknak az műveknek a fotóját, amiket felvidéki kézművesek alkotnak, alkottak.

Két kategóriában várjuk a fényképeket:

  1. a hagyományos technikával készült termékekét
  2. a modern eszközökkel készült alkotások fényképét

A fényképek alapján kiválasztjuk egy kiállítás anyagát, azért kérjük, amennyiben nem kívánják az elkészült tárgyat kiállításra beadni, akkor azt jelezzék.
A kiállításon is szereplő alkotásokból egy albumot adunk ki a Csoóri Sándor Alap pályázatának köszönhetően.

A fényképeket február 28-ig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A beérkezett képeket feltöltjük facebook oldalunkra is.

Az alkotásokat ábrázoló képeken kívül, kérjük, minden alkotáshoz töltse ki a Kiállítási tárgy adatlapja című Adatlapot.

Kérjük, adja meg kapcsolati adatait is (név, postai cím, e-mail cím, telefon).

Pályázati feltételek

A pályázat tájegységet tekintve nyitott. A pályamunkák egy-egy tájegység népi motívumkincsét alkalmazó vagy azt felhasználó alkotások lehetnek, de helyet kapnak a „továbbgondolt” tárgyak is. Megjeleníthetők a Kárpát-medence bármely néprajzi egységének hagyományait tükröző alkotások. További követelmény, hogy az alapanyag legyen hagyományos, a technológia kövesse ezeket a hagyományokat, a modern szerszámok használata által az alkotás ne veszítse el jellegét. A kivitelezésnél igyekezzünk, hogy legyen kifogástalan, ne másoljunk más nevesített alkotást. Legyen fontos a hozzáadott érték.

A pályázaton hazai (értsd felvidéki) amatőr alkotók vehetnek részt, amennyiben egyetértenek a pályázati kiírás feltételeivel és tagjai a Szlovákiai Magyar Kézműves Szövetségnek (a belépési nyilatkozat INNEN letölthető). Pályázni lehet egyénileg, de alkotó közösségként is, a pályaművek számát nem korlátozzuk.

Amennyiben bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal! Kérdéseiket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a honlapunkon található "Kapcsolat űrlapon" várjuk.

Sikeres pályázást kívánunk!